“Meest bijzondere cadeau dat ik ooit heb gegeven. Als ik er zo over nadenk.”

Thomas ontmoette Karin een jaar geleden via Tinder. Zij zei iets over spicy food en hij zou voor haar koken. Al gauw was het aan. Een jaar verder gingen ze voor het eerst samen op reis. Niet van dat halve, maar meteen met zijn tweetjes naar Cuba. Tijdens die reis zou ook het moment zijn dat ze een jaar wat hadden. Dus Thomas wilde goed voor de dag komen…

We spraken af en Thomas vertelde honderduit over de sociale, spontane chick met de zachte ‘g’ die hij nu een jaar kende. De meid die naar hardstyle feesten gaat, maar die hij nog wel eens mee wil zien te krijgen naar Lowlands. Met wie hij graag een uitgebreid scones ontbijt hield of samen gekke nieuwe dingen onderneemt. Een dame die niet van zoetsappigheid houdt, dus het moest wel een beetje een gedicht met ballen worden. Zelf houdt Thomas van pokeren en gaat hij haar dat leren, ook op deze reis.  Het thema was duidelijk. In de uiteindelijke versie (lichter qua afbeelding omwille van de leesbaarheid) heb ik wat losse speelkaarten toegevoegd als finishing touch.

Tijdens een gesprek vraag ik ook graag naar herkenbare uitspraken of eigenaardigheden van iemand. Hoe concreter, hoe beter. Iemand moet zichzelf in het gedicht kunnen terug herkennen. En het is ook heel bijzonder voor degene die het geeft, tijdens het gesprek zelf, om stil te staan bij iemands bijzonderheden. Niet alleen voor degene die het krijgt.

“Ik vond het ook wel spannend natuurlijk hè… Omdat je dan toch heel benieuwd bent wat ze er van gaat vinden. Maar niet alleen dat, want wij gaan dan in gesprek: alle leuke dingen vertellen die we hebben meegemaakt. Het is heel dankbaar… je gaat nadenken, je bewust worden” vertelt Thomas achteraf.

Wat ook spannend was, was het cadeau twee weken lang in zijn rugzak voor haar verstopt houden! En hopen dat de lijst heel blijft, goed ingepakt in een t-shirt. Toen het moment eenmaal daar was reageerde Karin verrast. “Je krijgt iets heel geks, een lijst met iets daarin: zij gaat het dan lezen, ontdekt dan wat het is. Dan valt het kwartje. Ze was ontroerd, herkende dingen en ja er was ook een traan. Een magisch momentje” vertelt Thomas daarover. Ook mooi meegenomen: “Toen we thuiskwamen waren d’r familie en vriendinnen heel erg onder de indruk. Het meest bijzondere cadeau dat ik ooit heb gegeven. Als ik er zo over nadenk.”

Ook indruk maken op je meissie (en al haar vriendinnen)? Bestel een persoonlijk gedicht bij Prêt-à-Poésie.

– De gedichten en persoonlijke informatie op deze site zijn gebruikt met toestemming van de betrokkenen. –